Zaščitite tisočletni manjšinski narod EU!

Signiteurope

Delite s prijatelji

Teilen Sie mit Ihren Freunden

Zaščitite tisočletni manjšinski narod EU!

”NE MOREMO HODITI SAMI”

Martin Luther King

S podpisom naše uradne državljanske pobude podpirate te narode, da povečajo svojo sposobnost gradnje svojih skupnosti in ohranjanja svoje kulture. Naše državljansko gibanje želi evropskim manjšinskim narodam pomagati do neposrednega dostopa do sredstev EU, da bi ohranili evropsko etnično raznolikost. Ko bo pobuda dosegla zahtevano število podpisov iz najmanj 7 držav EU, bo Komisija začela ukrepati.

Za ohranitev Evrope, ki jo imamo radi, se moramo postaviti ob bok.

Podpiši: https://www.signiteurope.com/sl/

V Evropski uniji živi približno 50 milijonov ljudi, ki pripadajo narodni manjšini. Njihove države so nacionalne regije, ki jih zagovarjajo civilni organizatorji pobude.

“V Zvezi kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji podpiramo prizadevanja za zaščito manjšin na ravni Evropske unije. Manjšinske skupnosti bogatijo večkulturnost in povezujejo narode v Evropi”

Christian Lautischer, predsednik

Pomembni dokumenti, ki so jih ratificirale skoraj vse države EU, jasno kažejo, da je Evropa prepoznala svojo odgovornost za zaščito pravic narodnih manjšin. Vendar se v nekaterih evropskih državah te etnične skupine še vedno trudijo preživeti. Cilj državljanske pobude za nacionalne regije je zagotoviti tem državam neposreden dostop do sredstev EU. To bi jim zagotovilo raven finančne svobode v državi, v kateri živijo.

Rok za zbiranje podpisov je 7. februarja 2021.

Gefördert von / spletno stran podpirata

© Kulturno društvo nemško govoreče mladine / Kulturverein der deutschsprachigen Jugend.

Zveza kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji

Dachverband der Kulturvereine der deutschsprachigen Volksgruppe in Slowenien
Gefördert von / spletno stran podpirata